Hamarosan következik a nyári abroncsra váltás időpontja, és sokan ilyenkor szembesülnek azzal, hogy új gumikat kell vásárolniuk. Ehhez próbál segítséget nyújtani a német GTÜ a legújabb márka- és olcsó abroncsok tesztjével.

Különösen a vizes abroncson mért fékút hosszánál van jelentős hátránya a jellemzően Kínából származó olcsó abroncsoknak. A tesztnyertes ContiSportContact 5 sokkal rövidebb nedves fékutat biztosít használójának, mint a második Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 vagy Dunlop Sport Maxx RT2-es – a GTÜ tesztjében nem az a méret és sorozat szerepelt, amelyből most 370 darabot visszahívott a gyártó a nem megfelelő tapadás miatt. A Pirelli P Zero kiegyensúlyozott jó teljesítmény emiatt végzett szintén „Nagyon ajánlott” eredménnyel.

A GT Radial, Linglong és Westlake abroncsok nagyon gyatrán szerepeltek a nedves fékút vizsgálaton, a Westlake Sport SA-37-es abroncsa például 0 pontot kapott, mert 100 km/h-s sebességről 66,9 méteres fékutat mértek – M+S jelölésű, azaz négyévszakos abroncsról van szó, de a tesztelők óva intenek bárkit is attól, hogy télen próbáljon ilyen abroncsot használni. A GTÜ mérnökei szerint érdemes megjegyezni, hogy a tesztben első négy helyezést elérő abroncsnál nem az alacsony gördülési ellenállást, hanem a jó tapadást részesítették előnyben a fejlesztők.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!