Kezdjük a jó hírekkel: csökkent a gyermekülések károsanyag-terhelése, a vizsgált 28 ülésből 23 „nagyon jó” értékeléssel zárta ezt a kategóriát, és minden méretosztályban találhatnak „jó” minősítést szerzett gyermeküléseket a felhasználók. A „Recaro Privia & Recaro Fix” hordozója egyedüliként „nagyon jó” eredménnyel zárt, leginkább annak köszönhetően, hogy balesetvédelme minden téren jóval meghaladja a törvényben előírt minimumot.

Sajnos ugyanezen a téren, mármint a frontális- és oldalirányú balesetvédelem kategóriájában tapasztalt hiányosságok miatt kapott egyedüliként „kifogásolható” minősítést az ABC Design Risus & Risus Isofix Base ülése.

Az egyes kategóriák legjobb gyermekülései:

0-13 kg Recaro Privia & Recaro Fix 0-18 kg Concord Ultimax.2 Römer Max-Fix 2 9-18 kg Chicco Oasys 1 Isofix Migo Saturn & Solar Migo Saturn 15-36 kg Römer Kidfix XP

A gyermekülések szabályozása terén a közelmúltban változások történtek, 15 hónapos korig csak a menetiránynak hátrafelé néző ülésekben szállíthatóak a gyermekek, és immár vannak támasztólábbal ellátott ülések is (i-Size), azonban ezeket csak olyan típusokban és azon belül is olyan ülőhelyeken lehet használni, amelyeket ilyenre felkészítenek. A meglévő, a jogszabályoknak megfelelő gyermeküléseket tovább lehet használni. Az eredményeket megtalálják az ADAC német weboldalán.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!