Az ADAC és a Warentest Alapítvány megjegyzi, hogy az általa végzett gyermekülés-teszteken sokkal szigorúbb feltételeket kell teljesítenie a védőeszközöknek a törvényi előírásoknál, így már a jó minősítés is vásárlásra ajánlott ülést jelent.

A mostani, összesen 26 modellt vizsgáló teszten egy „nagyon jó” eredmény született, a Kiddy Evo-Luna i-Size újszülöttek (45-83 cm, 0-18 hónap) nyújt kitűnő védelmet. A Chicco Seat-Up 012 üléssel kapcsolatban azt emelik ki, hogy az nagyon hosszú ideig alkalmazható, újszülötti kortól egészen 7 éves korig (25 kg) – a nehézkes kezelhetőség miatt lett csak kielégítő az eredménye. Az jelenti a problémát, hogy összesen ötféle módon lehet beépíteni az ülést, ezért könnyen lehet, hogy a szülő valamit eltéveszt, és olyankor nem megfelelő a védelem.

Két gyermekülés bukott meg és végzett kifogásolható eredménnyel, a KidsEmbrace Friendship esetén a nagyobb gyermeknél ki kell venni a háttámaszt, ilyenkor nincs védelem oldalütközés esetén. A Kiwy SF01 Q-Fix is gyengén teljesít oldalütközés-védelemnél, és ennél a huzat károsanyag-terhelése magas.

Nyolc olyan gyermekülés volt a tesztben, ami az új i-Size méretbesorolás szerint készült, ennél a választás megkönnyítése miatt egyszerűen testmagasságban adják meg a méretosztályt, a forgalomba helyezéshez oldalütközési-teszten is meg kell felelnie az ülésnek, ISOFIX rögzítési lehetőséget is kínál és 15 hónapos korig mindenképpen hátrafelé néző ülést jelent. Az ADAC és a Warentest Alapítvány azt ajánlja, hogy a gyermekkel és azzal az autóval menjen az ember gyermekülést vásárolni, akivel és amivel azt használni fogja, mert sok esetben az ülés nem feltétlenül kényelmes, vagy épp valami miatt nem építhető be.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!