Az előző évben a Formula-1 előszobáinak számító GP3-ban és World Series by Renault 3,5-ban is bizonyító Kiss Pál Tamás ugyanis az előttünk álló hétvégén a túraautó-világbajnokság (WTCC) egyik fő betétsorozataként futó Auto GP futamán fog rajthoz állni az olasz MLR71 csapat színeiben. Mindez azt jelenti, hogy hazánk egyedüli világbajnoki futamgyőztes autóversenyzője, Michelisz Norbert, valamint egyedüli GP3-as futamgyőztese és monacói, illetve hungaroringi dobogósa, Kiss Pál Tamás egy egész hétvégén át egymást fogják váltani a pályán. Ráadásul, nem valahol a világ túlsó felén, hanem itt, nálunk, a Hungaroringen! Igazi magyar motorsport-ünnepre van tehát kilátás, legnagyobb sztárjaink – reméljük – gálaelőadásával.

„Különleges érzés lesz Michelisz Norbival ugyanazon a versenyhétvégén, ráadásul hazai pályán, a magyar szurkolók előtt versenyezni. Ilyenre, ha jól emlékszem, még 2008-ban, a magyar bajnokság keretein belül volt példa utoljára. Bízom benne, hogy mindkettőnknek sokan kijönnek majd szurkolni, és talán a szurkolók is még több élményt kaphatnak így, hogy kettőnkért is szoríthatnak majd ezen a hétvégén” – mondta el Kiss Pál Tamás, aki tavaly teljes szezont futott a GP3-ban, majd a WSR 3,5 literes csúcskategóriájában is bemutatkozott, ahol a Hungaroringen csak egy hajszál választotta el a pontszerzéstől élete első, abban a sorozatban futott versenyhétvégéjén.

„Nagyon örülök, a legnagyobb pozitívum, hogy hosszas tárgyalások után végre összejött egy jó lehetőség az idei évre. Ami még külön öröm számomra, hogy hazai közönség előtt és formulaautóval versenyezhetek, számomra ez a lehető legjobb opció. Továbbra is a World Series by Renault 3,5 literes géposztálya a célom, jövőre ebben a sorozatban szeretnék teljes szezont futni. Idén épp ezért reményeim szerint nemcsak az Auto GP hungaroringi futamán, de a WSR 3,5 mogyoródi versenyén is rajthoz tudok majd állni, mivel fontos lenne bennmaradni a sorozat vérkeringésében, és legalább a hazai futamomon megmutatni magam” – tette hozzá a miskolci pilóta. „Az utolsó pillanatokban jött össze ez az Auto GP-s lehetőség, de nagyon örülök neki, mert rengeteg munka van benne. Köszönöm az MLR71 istálló csapatfőnökének és egyben pilótájának, Michele La Rosának és a sorozat promóterének, akiknek a segítsége nélkül szintén nem nyílhatott volna meg ez a lehetőség előttem” – fogalmazott Tamás. Az Auto GP-ről röviden azt kell tudni, hogy a WTCC egyik európai betétsorozatának számít, ahol 3 literes formulaautókkal versenyeznek. A sorozat tulajdonképpen az olasz F3000-ből nőtte ki magát, és sokáig Euro F3000, majd EuroSeries 3000 néven működött, mielőtt 2010-ben felvette az Auto GP nevet. A sorozat korábbi bajnokai, illetve dobogósai között olyan neveket találunk, mint Felipe Massa, Augusto Farfus, Vitalij Petrov, Nicolas Prost vagy épp Romain Grosjean.

Tehát, 2013. május 4-5., Hungaroring – Michelisz Norbert és Kiss Pál Tamás egy hétvégén a hazai közönség előtt, váltott műszakban, két külön sorozat mezőnyében. Szurkoljunk együtt a magyar autósport két emblematikus alakjának! Előtte azonban még következzenek a WTCC slovakiaringi futamai Michelisz Norbert főszereplésével és Kiss Pál Tamás szakértői közreműködésével a Duna TV élő közvetítésében.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!