Indonéziában a három üléssorral rendelkező egyterűek uralják az autópiacot 32 százalékos részesedéssel, így nem csoda, hogy a Honda is kifejezetten az itteni igényekre szabta az új Mobilio típusát, amelynek prototípusát az Indonéziai Autószalonon leplezték le, és jövőre indul meg a sorozatgyártása a Jáva szigetén most épülő karawangi gyárban.

Ahhoz képest, hogy a Brio miniautó alapjára épül, egész szép darab autót hoztak össze, a karosszéria hossza 4,4 méter, a tengelytávolság 2,65 méter. A helyi útviszonyokra gondolva a hasmagasság 185 mm, amit számos, mifelénk szabadidő-autónak csúfolt autó is megirigyelhet. A tetőt megemelték a második sor fölött, hogy a hátul ülők is kényelmesen elférjenek, szellőzőnyílás az első két sorban utazóknak jár.

A Honda Mobilio kezdetben csak egyféle motorral, 1,5 literes i-VTEC négyhengeressel lesz elérhető, a 118 lóerős motorhoz 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automatikus váltó párosítható. A Honda 150-180 millió rúpiáért (2,9-3,5 millió Ft) kínálja majd új egyterűjét, amellyel később a többi ázsiai fejlődő piacon is szeretnének majd megjelenni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!