Talán nem túlzás azt állítani, hogy az oroszlányi V8 Vendéglő volt az utolsó éttermek egyike, ahol amerikai autóstalálkozót szerveztek, még a koronavírus-járvány kitörésének időszaka előtt. Az viszont biztos, hogy az első olyan étterem lesz, ahol online módon szervezik meg ugyanezt, mégpedig most szombaton. Minka Attila tulajdonos elmondta: főként arra kíváncsiak, hogyan lehet a technikai vívmányokat figyelembe véve egyetlen digitális térben, egyszerre több mint száz autó. Merthogy ennyi négykerekűt várnak, ez lenne a cél.

– Márkafüggetlen autóstalálkozó lesz a hétvégén, vagyis bármilyen jármű tulajdonosa jelentkezhet a Ladától a Chrysleren át – mondta Minka Attila, aki hozzátette azt is, hogy mindenkit várnak a világhálón szombaton, 11 és 15 óra között. Mert – miként fogalmaz – akinek benzingőz csörgedezik az ereiben, minden bizonnyal ott lesz. Az ötletgazda végül arra a következtetésre jutott, hogy a lehető legjobban akkor járnak, ha mindenki megosztja járműje fotóját és az ezekből készült montázst a nap végén posztolják. Jelen sorok írója és fotós kollégája is kapott egy virtuális meghívást, hogy egy fotó erejéig „tiszteletüket tegyék” az étterem Facebook-oldalán.

Az étterem munkatársai – mindazok ellenére, hogy a vendéglő vezetése betartja a szigorú kormányzati előírásokat és bizonytalan időre bezárta a kapuit – tovább dolgoznak. Tegnap például jótékony akcióban vettek részt, ötven adag levest és hamburgert készítettek, és az ételcsomagokat felajánlották azok számára, akik ebben a nehéz helyzetben is értünk dolgoznak. A mentőknek, a tűzoltóknak, a rendőröknek és az egészségügyi dolgozóknak. Azoknak, akik nem tehetik meg, hogy leteszik a lantot a jelenlegi helyzetben. Minka Attila egyébként már az első fizikai értelemben vett találkozó időpontját is kitűzte. Reményei szerint május 30-án újfent megtelik a Kossuth Lajos utcai vendéglő parkolója.

A virtuális találkozó oldala:

https://hu-hu.facebook.com/events/1654175111425794/