Michelisz Norbert a rajtnál kis híján megelőzte Huff-fot, később azonban erre már nem volt esélye, így a nyolcadik helyen zárta a Nyitó futamot Vila Realban.
“A pályáról tudni kell, hogy szinte lehetetlen előzni rajta. Ha az elöl haladó pilóta nem hibázik, akkor egy 1–1,5 másodperccel lassabb autóval is vissza lehet verni a támadásokat” – elemezte a Vila Real-i lehetőségeket Michelisz Norbert blogjában a futamok előtt. Miután az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, a fordított rajtrácsos Nyitó futamon a nyolcadik pozícióban állt fel a rajtrácsra, de pontosan az iménti gondolatból kiindulva nehéz helyzetben várta a rajtot. A negyedik körre egyértelművé vált, hogy a hatodik Thed Björknél jelentősen gyorsabb a Huff, Michelisz, Muller hármas, így szorosan egymás mögött haladtak. Elméletek csatája is volt ez, hiszen a futam előtt Huff állította, hogy igenis lehet előzni Vila Realban, miközben Muller Norbihoz hasonlóan azon a véleményen volt, hogy ez szinte lehetetlen.

Sokáig úgy tűnt, hogy Norbi és Muller jóslata igazolódik be, hiszen az utolsó előtti körig az első tízben mindössze két előzés történt, ám mindkettő a rajtnál: López Björköt, Chilton Catsburgöt rajtolta le. Ezután azonban a pontszerző helyeken ugyanabban a sorrendben vonatoztak végig a pilóták egészen a 12. körig, amikor Huff bizonyította igazát: megelőzte Björköt. Michelisz Norbert a nyolcadik helyért négy pontot markolt fel.

A Fő futam rajtjánál fordított szereposztásban megismétlődött az első futam izgalma: ezúttal Huff támadta Norbit, aki azonban vissza tudta verni csapattársa kísérletét, így mindenki maradt a helyén. A második körre Michelisznek már 1,7 másodperces előnye lett a harmadik helyen Huff-fal szemben, de aztán Muller mögött nem tudott tovább gyorsulni, így az ötödik körre az angol visszazárkózott rá, sőt nyomás alá helyezte Norbit. A Muller, Michelisz, Huff hármas között hasonló vonatozás alakult ki, mint a Nyitó futamon a Björk, Huff, Michelisz trió között volt.

A táv felére a hármas négyessé duzzadt, ugyanis utolérték az élen autózó, de az autójára panaszkodó Tiago Monteirót is. Az utolsó előtti körben aztán Huff ugyanott és ugyanúgy próbálta meglepni Norbit, ahogyan a Nyitó futamon megelőzte Björköt, ám Norbi jól védekezett. Az első futamhoz hasonlóan Michelisz Norbert újra megőrizte rajtpozícióját, ami ezúttal dobogót ért. A Fő futamon szerzett 15 ponttal Michelisz Norbert összesen 22 pontot gyűjtött Vila Realban. A három Honda a hétvége után a következő pontszámokkal áll a bajnokságban: Monteiro 143 pont, Michelisz 127, Huff 125.

Miközben a WTCC mezőnye Portugáliában csatázott, a Goodwood FoS-on különleges megjelenésű autókat mutattak be a gyártók. A Honda a Jean Graton Alapítvánnyal közösen készítette el a Civic WTCC Art Caar-ját, amelyet a Michel Vaillant képregények ihlettek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!