Monaco és Svédország még rendben meg tudta rendezni a maga versenyét, ugyan utóbbit jelentősen veszélyeztette a meleg európai tél és emiatt a hó hiánya Svédországban. A szezon harmadik versenyét, a Mexikó Ralit viszont le kellett rövidíteni, mivel félő volt, hogy a résztvevők a világszerte egyre jobban elharapózó koronavírus járványnak és az azt eredményező korlátozó intézkedéseknek köszönhetően nem tudtak volna időben hazaérkezni. A Mexikói Ralival egy időben, ugyanazon a hétvégén rendezték volna meg a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjat, amit azonban a pénteki nap reggelén lefújtak.

Azóta eltelt egy hónap és még mindig otthon ülnek a versenyzők és a nézők. S közben elérkezett a következő verseny, az Argentin Rali időpontja. A 40. Argentin Ralit rendezték volna a hétvégén, amire a szervezők minden bizonnyal nagyon készültek. Ez az a rali, amelyet a helyi hős Jorge Recalde kétszer is meg tudott nyerni (1988, 1995). A hatszoros ralivilágbajnok Sebastien Ogier viszont tíz alkalomból egyszer sem tudott felállni itt a dobogó legtetejére. „A teljesítményünk soha nem volt rossz itt, de valahogy mégsem sikerült egyszer sem nyernünk. Többször is a közelébe kerültem pedig.” – vallotta be a francia pilóta az egyik mérvadó ralis honlapnak.

Érdemes megemlíteni ezzel a versennyel kapcsolatban a 2002-es évet, amikor is három győztese is volt a ralinak. Először Marcus Grönholmot, majd Richard Burnst zárták ki, s ezzel Carlos Sainz ölébe hullt a győztes trófea. Marcus Grönholmot egy szervizelési szabályáthágásért diszkvalifikálták, mivel csapatának tagjai ott voltak a segítségére, ahol nem szabadott volna. Richard Burns autóját pedig a verseny utáni átvizsgáláskor nem találták a szabályokkal megegyezőnek.

Ami pedig a 2020-as szezont illeti, jelen állás szerint az Argentína után következő Portugál és Szardínia Ralit is halasztották. A Rali Világbajnokság színterére épphogy visszatérő kenyai Szafari Rali lehetne a soron következő rali. A július 16-19.-re ütemezett raliról az a hír járja, hogy a szervezők a rendezésre készülnek, de a résztvevők már kijelentették, hogy nem szeretnének nyár közepén Afrikába utazni. Olvasni híreket a Kenyába visszatérő rali elhalasztásáról és már az utána következő Finn Raliról is, mely szerint annak sorsa is kétséges. Hivatalos halasztás vagy törlés még nem történt egyik utóbbi rali esetében sem. A koronavírus járvány kimenetelétől függ ezeknek a versenyeknek is a sorsa sok más mellett.