A német sztárpilóta rajtcél győzelmet sepert be az Albert Parkban megrendezésre kerülő versenyen, amely már a 71. győzelem volt számára. Az elmúlt öt évben négyszer az ő kezébe került a győztes trófea a kenguruk földjén. Eddig beigazolódtak a szezon eleji elvárások, vagyis a tavalyi – győztes – autóján nem sokat változtató Ferrari hozta formáját és kettős győzelmet szerzett az első futamon, míg a két legnagyobb ellenfele, a Renault és a Williams, autói szorosan mögötte a maradék élvonalbeli helyeken értek célba. A negyedik és ötödik helyre ugyanis a Williams-BMW két pilótája, Ralf Schumacher és Juan-Pablo Montoya hozta be versenyautóját. A hatodik helyezett a BAR-os Jenson Button lett.

Mario Theissen, a BMW motorsport igazgatója, nem is várt ekkora előnyt a Ferraritól, bár tudta, hogy idén is a maranellói csapat lesz az etalon: “Nem igazán ezt az eredményt vártuk, főleg nem azt, hogy ekkora távolság lesz köztünk és a Ferrari között. A Ferrari bebizonyította, hogy még mindig az első csapat. Éppúgy, ahogy tavaly is tettük, idén is nagyon keményen dolgozunk majd azon, hogy javítsunk a csomagunkon a szezon alatt.” Ebben a munkában a csapat nagy segítségére lesz ismét főszponzora, a HP, hiszen a szezonnyitó verseny óta csapat bokszában elhelyezett ProLiant szerverek most még pontosabb és részletesebb telemetria adatokat szolgáltatnak az autók fedélzeti komputerébe, hiszen azok az eddiginél majd kétszer több adatot tudnak a bokszba küldeni.

A végeredmény tükrében a Renault beigazolódni láthatta magas elvárásaink jogosságát az idei szezonbeli eredmények tekintetében. Bár a két pilóta, Jarno Trulli és Fernando Alonso, egy kicsit tartottak attól, hogy sikerül-e olyan kimagasló eredményeket elérniük, mint amit a csapat vezetése várt tőlük, mégsem ijedtek meg és Fernando Alonso máris begyűjtött egy harmadik helyezést és a vele járó hat pontot az első nagydíj után. Jarno Trulli a hetedik, még pontszerző, helyen ért célba, így az enstone-i csapat jelenleg a konstruktőri ponttábla harmadik helyét foglalja el a Ferrari és a Williams után.

“Nagyszerűen sikerült a rajtom, bár Montoya a fűre kényszerített. Azután, hogy kifékezte magát az első kanyarban, már a harmadik helyen találtam magam és innentől kezdve nagyon könnyű verseny állt előttem. Nagyon lassú voltam ahhoz, hogy felvegyem a harcot a Ferrarikkal, de sikeresen elhúztam Jenson és a Williams-szek előtt. Az volt a célunk a verseny előtt, hogy pontokat szerezzünk azelőtt, hogy a szezon európai része elkezdődik, így a dobogós helyezés minden álmunkat felülmúlja.” – nyilatkozta a verseny végén a spanyol tehetség.

A McLarennek katasztrofálisra sikeredett a hétvége, annak ellenére, hogy tavaly ilyenkor diadalmaskodtak (David Coulthard az első, míg Kimi Räikkönen a harmadik helyet szerezte meg). A 2003-as világbajnokságot a második helyen záró Räikkönen ezúttal a 10. körben kénytelen volt kiállni autójának mechanikai meghibásodása miatt, miközben David Coulthard a nyolcadik helyen ért célba Michael Schumacher mögött egy körrel.

Nem hozott túl nagy fordulatot az Ausztrál Nagydíj, így kíváncsian várjuk mi fog történni a két hét múlva megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon. Vajon folytatódik a Ferrari dominanciája, vagy megrázzák magukat az élvonalbeli csapatok és kielőzik a Ferrarit? Kiderül március 21.-én.

EREDMÉNYEK

Ausztrál Forma-1-es Nagydíj végeredménye: 1. Michael Schumacher Ferrari 1’24″15.757 2. Rubens Barrichello Ferrari + 0’13″605 3. Fernando Alonso Renault + 0’34″673 4. Ralf Schumacher Williams-BMW + 1’00″423 5. Juan-Pablo Montoya Williams-BMW + 1’08″536 6. Jenson Button BAR-Honda + 1’10″598 7. Jarno Trulli Renault + 1 kör 8. David Coulthard McLaren-Mercedes + 1 kör 9. Takuma Sato BAR-Honda + 1 kör 10. Giancarlo Fisichella Sauber-Petronas + 1 kör 11. Christian Klien Jaguar-Cosworth + 2 kör 12. Cristiano da Matta Toyota + 2 kör 13. Olivier Panis Toyota + 2 kör 14. Giorgio Pantano Jordan-Ford + 3 kör 15. Felipe Massa Sauber-Petronas + 14 kör 16. Nick Heidfeld Jordan-Ford + 15 kör 17. Gianmaria Bruni Minardi-Cosworth + 15 kör 18. Mark Webber Jaguar-Cosworth + 29 kör 19. Baumgartner Zsolt Minardi-Cosworth + 45 kör 20. Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes + 49 kör Világbajnokság állása Pilóták: 1. Michael Schumacher 10 pont 2. Rubens Barrichello 8 pont 3. Fernando Alonso 6 pont 4. Ralf Schumacher 5 pont 5. Juan-Pablo Montoya 4 pont 6. Jenson Button 3 pont 8. David Coulthard 1 pont Konstruktőrök: 1. Ferrari 18 pont 2. Williams-BMW 9 pont 3. Renault 8 pont 4. BAR-Honda 3 pont 5. McLaren-Mercedes 1 pont