Russel George nem nézte tétlenül az úton szemmel láthatóan csalinkázva közlekedő rendőrségi kisteherautót, főleg, miután látta, hogy az az egyik kereszteződésben a szembe forgalom oldalára fordult, és úgy hajtott tovább. Amikor egy pillanatra megállt a rendőrautó, kiszállt a kocsijából, és megkérdezte az egyenruhás rendőrtől, mit művel.

A később 28 éves Nkululeko Mbanjwa-ként azonosított rendőr ránézett, majd különösebb reagálás nélkül továbbhajtott. A civil autós tovább követte a rendőrségi kisbuszt, és hívta a rendőrséget. Majd amikor az autó újra megállt, megint odament, és mivel igen erős alkoholszagot érzett, benyúlt az ablakon, leállította a motort és magához vette a slusszkulcsot. Ezt követően fogta a teljesen részeg rendőrt, és bezárta a kisbusz hátuljába addig, amíg a telefonon riadóztatott rendőrök meg nem érkeztek. Ekkorra már megtört a rendőr, aki azt mondta kollégáinak, hogy születésnapja van, barátai adtak neki több üveg alkoholos italt, majd sírni kezdett.

Később kiderült, az érintett részeg rendőr korábban cserbenhagyást is elkövetett, amikor nekiütközött egy másik autónak, majd továbbhajtott megállás nélkül. Ez az áldozat azt mondta, ha nem kapja félre a kormányt, frontális ütközés lett volna a dologból, de gyors reagálása ellenére se sikerült elkerülni az ütközést. A 28 éves rendőrnek most baleset okozásáért és ittas vezetésért kell felelnie, arról nem szólnak a híradások, hogy kirúgták-e a rendfenntartók kötelékéből.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért