Feledhetetlen élményben lehetett része annak, aki a pünkösdi hétvégén kilátogatott Máriapócsra a RallyCross és Drift fesztiválra. Ezen az egyedülálló hétvégén a driftpilóták kilinccsel előre végrehajtott kanyarjai és a rallycrossosok gladiátor módjára vívott küzdelmei szórakoztatták az autósportok szerelmeseit. A hétvégi driftverseny első helyéért járó serlegét most Szántó Nikolett vehette át.

A driftversenyekre járók jól tudják, hogy a végső csatáért folytatott küzdelmet páros csaták előzik meg. Ez a mostani futamon is így volt.  Rengeteg látványos páros küzdelmet láthattak a nézők a profi driftpilótáktól. A bíróknak most sem volt könnyű dolguk, hiszen a versenyzők mindent megtettek azért, hogy a dobogó felső fokára állhassanak, így szemet gyönyörködtetve drifteltek a kanyarokban.

A nézők nem csak a magyar pilóták látványos szögeit csodálhatták meg, hanem több külföldi versenyző is bemutathatta a hazai nézőközönség előtt tudását, így a top4 közé kvalifikálta magát a holland Jasper Spaan és a lengyel Jan Strażyński is. Végül a mindenki által várt döntő csatát Szántó Nikolett és a Hell Racing Team színeiben induló Grózinger Zsolt vívta volna, de sajnos Zsolt bemelegítő körében elszakadt az S14es ékszíja, így a technikai szabályzat értelmében feladni kényszerült a versenyt.
 
A Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság II. fordulójának dobogója a következőképpen alakult:
1. Szántó Nikolett – BMW
2. Grózinger Zsolt – Nissan
3. Jasper Spaan – Toyota

A máriapócsi futam díjátadóját követően mindkét fiú a győztest, Szántó Nikolettet dicsérte.
Jasper Spaan: „Niki egy nagyon kiegyensúlyozott, profi drifter, de minden magyar pilóta rettenetesen kemény ellenfél már.”
Grózinger Zsolt: „Niki nagyon pontosan ment mind tegnap, mind a mai nap folyamán, így szerettem volna megküzdeni vele. Sajnálom, hogy így alakult. Niki olyanokat ment, hogy az őrület.”
Szántó Nikolett így nyilatkozott a díjak átvétele után: „Megéreztem, hogy dobogón fogok állni és azt is éreztem, hogy Grózinger Zsoltival lesz futamom. A top4-be kerülés után éreztem, hogy enyém lehet ez a nap.”

Bár most a döntő csata elmaradt, ezt bepótolhatják a versenyzők a következő versenyen, 2013. július 6-7-én a RabócsiRingen, ahol a Kihívás napján bármelyik pilóta kihívhat bárkit, így garantált lesz az izgalom, az őrült tempó és a sok-sok kemény csata.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!