Két álmos kis dán falu lakóinak életét színesítette a Hyundai által kitalált produkció, a Rom és Paris közötti útszakaszt lezárták, majd Thierry Neuville és Gabriele Tarquini autóversenyzők padlógázon végighajtottak rajta. Tarquini lett a győztes, 8:18.49 alatt teljesítette a 25 éves versenyzői múltra visszatekintő pilóta a 12-16 km-es távolságot – a pontos útvonalat nem árulta el a Hyundai.

Az i30 N sikersztori a Hyundai számára, 2018 első felében majdnem háromezer példányt értékesítettek, ezt a lendületet szeretnék tovább fokozni a Fastback karosszériával. A sportos megjelenést szinte változtatások nélkül veszik át, az eltérő befejezés miatt új a hátsó lökhárító, de a vörös karaktervonal itt is végigfut.

Ahogy az ötajtósnál, úgy a Fastback N esetén is két teljesítménnyel választható a 2,0 literes turbómotor, a 250 lóerő és a 275 lóerő esetén is 353 Nm a maximális nyomaték, de önzáró differenciálmű csak utóbbihoz jár, ami meglátszik a 0-100 km/h sprintidőben, ami 6,4 illetve 6,1 másodperc.