Nico Rosberg:
“25 éves versenyzői pályafutásom során mindig is az volt az álmom, a legnagyobb célom, hogy én legyek a Forma-1 világbajnoka. Ehhez nagyon sok áldozatot kellett hoznom. Úgy érzem, feljutottam a csúcsra, megérkeztem. Szeretném mély hálámat kifejezni mindazoknak, akik támogattak ebben a munkában.”

Nico, a közleményében ugyan nem fogalmazza meg teljesen pontosan, de a leírtak alapján úgy tűnik, hogy a világbajnoki cím megszerzése olyan negatív hatással volt a magánéletére, amit a célja elérése után már nem szeretne a továbbiakban fenntartani.

„Az elmúlt két évben megtapasztalt csalódások miatt után úgy nyomtam, mint az őrült, olyan motivált voltam, mint még soha. És ez természetesen hatással volt a szeretteimre is. Nem találom a szavakat, hogy eléggé megköszönhessem feleségemnek, Viviannek – megértette, hogy ez a nagy év, a nagy lehetőség, és megteremtette számomra a lehetőséget a futamok között a regenerálódásra. A szuzukai verseny megnyerésétől fogva – attól a pillanattól fogva, hogy a világbajnoki cím elérése már az én kezemben volt – óriási nyomás nehezedett rám. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy abbahagyom, ha világbajnok leszek. Abu-Dzabiban vasárnap reggel már tudtam, ez lehet az utolsó versenyem, és ez kitisztította a fejem a rajt előtt. Élvezni akartam minden pillanatát ennek az élménynek, tudván, hogy ez lehet az utolsó… és aztán kialudtak a lámpák, és életem leginkább feszült 55 köre következik. Hétfő reggel meghoztam a döntésem.”

„A döntésemet egyedül az nehezítette meg, hogy tudtam, a versenyzői családomat nehéz helyzetbe hozom. De Toto megértette. Tudta, hogy meggyőződéssel hoztam meg a döntésem, és megerősített támogatásával. Mindig is a legnagyobb büszkeségem lesz, hogy megnyerhettem a világbajnokságot ezekkel a fantasztikus emberekkel és az Ezüst Nyilakkal. Most csak élvezni akarom a pillanatot. A következő hetekben kiélvezhetem a sikert, visszagondolhatok a szezonra. Aztán új lapot kezdek az életemben.”

Nico Rosberg 2016 nyarán hosszabbította meg szerződését a Mercedesszel, amely 2018-ig szólt.

További részletek az NSO-n.