Hagyomány, hogy a Škoda márka is valami különlegességgel készül a Wörtherseetour-ra, de mivel idén a Volkswagen márka kisajátította a 40 éves Golf GTI számára a rendezvényt, a csehek is rendhagyó módját választották az idei, ipari tanulók által megépített autó bemutatásának: félkész állapotban mutatták meg a Rapid Spaceback alapján épített Atero-t.

Ennél természetesen a klasszikus tuningfogásokat is alkalmazzák, ami jelen esetben a vörös szín fokozott használatát jelenti. A hűtőrácson, a felniket, a fényszórókban és az utastérben is megjelenik a piros, miközben minden egyéb (csillogó) fekete. A motortérben se spóroltak a fekete-vörös párosítással, de itt más változtatás nem történt, tehát meghagyták szériaállapotában az 1,4 literes, 125 lóerős turbómotort és a hozzá csatlakozó DSG váltót is.

A karosszériát azonban nem csak dekorálták, hanem teljesen átépítették. A bemutatón kiállított vázlat alapján sokkal radikálisabb átalakítást akartak megvalósítani a diákok, de valamiért elmaradt a tengelytáv megkurtítása, helyette alig pár centivel került hátrébb a B oszlop, innentől kezdve lejt erősen a tetővonal, no és befalazták a hátsó oldalajtókat.

Még dolgoznak a megnyújtott első ajtókon, és a rendelkezésre álló helyet megtöltő ablakokon, de a Škoda annak ellenére megmutatta a sajtó képviselőinek az Atero-t, hogy az még nincs kész. Mire ez bekövetkezik, a 26 ipari tanuló mintegy 1300 munkaórát dolgozik majd az átépítésen. Arról nincs hír, hol lesz először, teljesen készen látható ez a Škoda Rapid kupé.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!