Az olasz JAS Motorsport szoros kapcsolatot ápol a Hondával, ők készítették a jelenleg futó WTCC-versenyautókat, és azokat a TCR-kategóriás Civiceket is, amelyeket Michelisz Norbi M1RA csapata is használ. Az utcai autónál megtörtént a generációváltás, és jövőre már a versenypályákon is az új generációs technikával találkozhatunk, hiszen a JAS Motorsport befejezte a fejlesztést, megkezdte a tesztelést, és jövőre már át is adják a megrendelőknek az első autókat.

Most 25 példány legyártását tervezik, az igényektől függően ez a szám felfelé változhat, a Type R kivitelen alapuló Civic TCR kiszállítását január-május között végzik. A Cervesinában található Autodromo Tazio Nuvolari versenypályán tette meg az első tesztköröket az új fejlesztésű versenyautóval Roberto Colciago, és egészen decemberig folytatódik majd a tesztprogram. A versenyző első kilométerek után azt nyilatkozta, hogy jól kiegyensúlyozottnak tűnik az autó, amelynél a váltó és az aerodinamika fejlődött sokat az elődhöz képest.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!