A 2007-ben piacra dobott Nissan GT-R még egy darabig velünk marad, amire a legjobb bizonyíték a továbbfejlesztett Nismo GT3-as versenyautó. Gyakorlatilag kicserélték a technikáját annak érdekében, hogy még versenyképesebb legyen a konstrukció.

A 3,8 literes V6-os biturbó változatlan (szabályzattól függően akár 600 LE/690 Nm teljesítmény), de 15 centivel hátrébb és alacsonyabbra építik azt be az eddiginél. Teljesen új konstrukció az első-hátsó felfüggesztés, az új keresztmerevítőkkel a karosszéria csavarodási merevsége is javult, a fékrendszernél pedig tartósabb az eddiginél, ami a hosszú távú versenyzésnél jelent előnyt. A versenyző kényelmét szolgálja az opcionális légkondicionáló.

A Nissan szerint profi és amatőr pilóták is jobb eredményeket lesznek képesek elérni a továbbfejlesztett autóval, amelyet egyébként az elérhető összes márkájú versenyabronccsal teszteltek. A nagyobb tudásnak természetesen nagyobb az ára is, amíg eddig 39,8 millió jenért (99,8 millió Ft) mérték a Nissan GT-R Nismo GT3-as versenyautót, a most bemutatott és 2019. januárjától szállított változatért 60 millió jent (150,5 millió Ft) kérnek.