Nem, a Hyundai nem folyamodott piszkos eszközökhöz azért, hogy megakadályozza vetélytársának, a Toyotának indulását az idei Pikes Peak hegyi felfutón. Véletlen, hogy egy Hyundai karambolozott a TMG EV P002 gyorstöltőjét szállító utánfutóval, amely ezt követően használhatatlan lett.

Márpedig a Toyota úgy alkotta meg versenyautóját, hogy annak egyik legfontosabb része a speciális töltő, amely egy éjszaka alatt feltölti magát a normál elektromos hálózatból, majd a magában tárolt energiát gyorstöltőként működve adja át a versenyautónak. Utóbbinak nincs fedélzeti töltőberendezése, így veszélybe került a Toyota indulása a Pikes Peak-i versenyen. Szerencsére Kölnben, ahol az autót készítették, még volt egy töltő, amelyet azonnal repülőre raktak, és elszállították az USA-ba, így mindössze egy nap késéssel máris újra teljes volt a csapat. Azonban jobb lesz, ha ezek után vigyáznak, nincs több kész töltője a gyárnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!