Most másodszor vetette be az amerikai Fox tévétársaság az új kifeszített köteleken mozgó kameráját, amellyel a versenyautókat követő felvételeket készítettek. A 400 körös verseny 121. köréig bírta az eszköz a megpróbáltatásokat.

A Charlotte Motor Speedwayen a 4-es és az 1-es kanyar közötti egyenes fölött helyezték el a kamerát, amely két tartókötélen mozog egy harmadik mozgatókötél segítségével. Ez utóbbi ment tönkre, azaz a nehéz készülék nem esett le a talajra, csak a mozgatókötél pattant el.

Legsúlyosabban az adott pillanatban a versenyt vezető Kyle Busch autója sérült meg, a jobb első rész rongálódott – csoda, hogy ennyivel megúszta, hiszen amikor közelebbi kapcsolatba került a kábellel, 300 km/órás tempó körül autózott az oválpályán.

Természetesen azonnal beküldték a felvezetőautót a pályára, de a 126. körben a versenyt piros zászlóval felfüggesztették, és noha egyébként nem szokták megengedni, most a különleges körülményekre való tekintettel 15 perces javítási időt engedélyeztek a csapatoknak. 40 perc kábel- és törmelék-eltakarítás után indították újra a futamot. Autóversenyzők nem szenvedtek sérüléseket az elszakadt kötél miatt, de a 10 sérült nézőt a pálya orvosi központjában megvizsgálták, közülük hármat kellett kórházba szállítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!