A Classic Recreations cég specialitása, hogy az eredetire megszólalásig hasonlító megjelenésű autókat készítenek, amelyeket a legmodernebb technikával töltenek meg. Valami hasonló történt most is, annyi eltéréssel, hogy egy nem is létező autót reprodukáltak, hiszen a Shelby G.T.500CR Convertible-ből 1967-ben mindössze egy prototípus készült. A most elkészített utánzathoz ezt vették alapul, amelyhez halála előtt még Carroll Shelby áldását, és a Shelby American cég hivatalos jóváhagyását is megszerezték.

A Classic Recreations által készített G.T.500CR Convertible esetén kézzel összerakott 7,0 literes V8-ast használnak, amely szívómotorként 545 lóerőt teljesít. Persze e nem mindenkinek elegendő, ezért kompresszorral is ellátott V8-as is kérhető, amelynél 780 lóerőnek parancsol a jobb láb. Ezek után nem csoda, hogy az átépítésnél nem csak a normál Mustang megjelenését módosítják, de a technikát is. Teljesen új a felfüggesztés, szervorásegítéses fogasléces kormányművet kap az autó, meg modern gumikat, fékeket, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású Tremec darab.

A megrendelés pillanatától számítva négy hónapra és 2500 munkaórára van szüksége a Classic Recreations csapatának a nagy műhöz, amely során a kedves ügyfél bármilyen kívánságát teljesítik. Ha akarja, az eredeti versenyautók által ihletett kétszínű fényezés helyett kérhet eltérőt, és a Shelby American-től vásárolt sportüléseket is olyan bőrrel vonják be, amit csak a jó ízlés megenged. Az elkészült autók Shelby alvázszámot is kapnak, bekerülnek a Shelby Worldwide Registry-be, ami szintén értéknövelő tényező.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!