A Ferrari V12-es túraautóján, annak is legújabb változatán, a 812 Superfast-on alapul az Omologata nevű egyedi kupé, amely az olasz márka legendás utcai- és versenyautói közötti kapcsolatot hivatott megteremteni. Utcai autóról van tehát szó, amellyel ugyanolyan könnyen lehet például a monacói dugóban araszolni és a versenypályán száguldani.

Azt követően, hogy az első vázlatokat megmutatták az európai megrendelőnek, mintegy két évig tartott az autó megépítése. Régi versenyautók mellett sci-fi és modern építészet is befolyásolta a terveket, tehát modern részletek és időtálló forma jellemzi a karosszériát. Egyedi a Rosso Magma fényezés, amelyet a kézzel formált alumínium karosszériára vittek fel, amelyet aztán három réteg átlátszó lakkal borítottak be. Természetesen nem spóroltak a karbonnal sem, ami az utastérben is meghatározó, színfoltként még a részben farmerszövettel kárpitozott ülések említhetőek.

A Ferrari 812 Superfast-ból egyedül a fényszórókat és a szélvédőt vették át az Omologata megépítéséhez, tehát a Flavio Manzoni vezette formatervező-csapatnak sok dolga volt, főleg, hogy az ügyfél folyamatosan kapcsolatban állt velük a tervezés és az építés folyamán.