Az első állomás Barcelona, az a helyszín, ahol 2011-ben Tamás megszerezte saját maga és egyben a magyar autósport első GP3-as futamgyőzelmét. A csapat új, de nem ismeretlen a magyar számára, hiszen 2010-ben együtt lettek harmadikak a Brit Formula Renault 2000-es bajnokságban. „Nagyon vártam már a szezonrajtot, és nehéz is volt kivárni ezt versenyzőként, mivel a többi bajnokság már nagyrészt beindult, én meg legfeljebb a tévében nézhettem eddig a Formula-1-et és a többi sorozatot. Örülök, hogy Európába ért az F1, mert ez azt jelenti, hogy végre mi is csatlakozhatunk a show-hoz. Alaposan ki vagyok már éhezve a versenyzésre” – mondta el Kiss Pál Tamás, aki tehát tűkön ülve várja a 2012-es GP3-as idény rajtját.

„Külön öröm számomra, hogy második GP3-as évemet az Atech CRS GP színeiben kezdhetem meg, amely csapattal korábban a Brit Formula Renault bajnokságban is eredményesen szerepeltem” – újságolta vidáman a tavalyi évhez képest történt legnagyobb változást az előző idényt még a Tech1 Racing istálló színeiben teljesítő pilóta. „A szezon előtti teszteken nagyon jól működött a közös munka az angolokkal, biztatóak voltak az eredményeink, és nagyon pozitív az egymáshoz való hozzáállásunk. Abszolút otthonosan mozgok a csapatban, mindenkit jól ismerek, és érzem a bizalmat, valamint azt, hogy engem tekintenek az elsőszámú versenyzőjüknek, tőlem várják a sikereket. Ez engem elképesztő módon doppingol. Úgy gondolom, hogy ilyen háttérrel minden adott ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk az idei bajnokságban, és mindenképp az lesz a célom, hogy mihamarabb megszerezzem az Atech elso, saját magam második győzelmét a GP3-ban. Szeretnék minél több futamot megnyerni idén, de tudom, hogy nem lesz egyszerű a dolgom, mert nagyon sűrű az élmezőny. A legtöbbet, úgy érzem, a kvalifikációs tempómon kell javítanom a tavalyi évhez képest, mert igazán jó eredményeket csak jó rajtpozícióból indulva lehet elérni”- fogalmazta meg az idei célokat a 21. születésnapját jövő szombaton ünneplő pilóta.

„Jobb helyen nem is kezdődhetne a szezon, hiszen – a Hungaroring és Monza mellett – Barcelona mindig is azok közé a versenyhelyszínek közé tartozott, ahol általában nagyon hamar fel tudtam venni a ritmust, és egyből versenyképes tempót tudtam diktálni. A tavalyi győzelmem óta még különlegesebb számomra ez a helyszín, és jó érzés olyan helyen kezdeni a szezont, ahol korábban már nyertem egyszer. Ez önbizalommal tölt el az első versenyhétvége előtt, és remélem, idén is sikerül majd valami szép eredménnyel megörvendeztetnem a szurkolókat” – tette hozzá bizakodóan Kiss Pál Tamás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!