A jövőben az eddiginél sokkal nagyobb szerepet szeretne játszani a BMW a versenysportban, ezért egy belépő kategóriás pályaautót készít az M GmbH az új 2-es sorozat alapján. Az M235i Race Car tanulmányról egyelőre csak egy fényképet közöltek, meg azt, hogy a VLN hosszú távú versenyekre lövik be azt, de persze a kedves ügyfél más szériákban is indulhat majd vele. Az 59 500 eurós versenyautóban dolgozó 3,0 literes motor teljesítményt 333 lóerőre növelik, mechanikus önzáró differenciálművet kap a hátsó tengely, FIA-bukókeretet és erősen kiszélesített sárvédőket a karosszéria.

Ehhez képest ártatlannak tűnik az M Performance kiegészítőkkel felszerelt utcai autó, pedig esetenként még erősebb is lehet. Persze csak akkor, ha a 3,0 literes turbómotorral rendeli az ügyfél, és a 340 lóerős tuningcsomagot kéri – a 2,0 literes dízelhez is találni teljesítménynövelést 200LE/420 Nm-re.

Az utcai autónál már-már zavarba ejtően sok optikai tuning-kiegészítőt találni, a karbon spoilerektől a matrica-dekorációig, és akkor még ott vannak a különféle felfüggesztések, kipufogók, meg a belső elemek. Utóbbiak közül kiemelkedik a LED-es futófénnyel és LCD kijelzővel rendelkező sportkormány. Szintén az M Performance kiegészítők között található a 2-es sorozat esetén az elektronikusan vezérelt M differenciálmű, amely egyelőre csak az M235i-hez rendelhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!