Alig két év, és a Toyota visszatér a Rali-világbajnokságra, amelyet azt követően hagyott el, hogy csaláson kapták. Hamarosan szabályváltozások lesznek, és a japánok már az új formulának megfelelő autót készítenek: szabadabb lesz a motorok fejlesztése, ami bőven 300 lóerő feletti teljesítményt eredményez majd változatlan, 1,6 literes lökettérfogat mellett.

Ne hagyják magukat félrevezetni az által, hogy a fényképeken látható autó még a Yaris modellfrissítés-előtti arcát viseli. Mire az éles bevetésre 2017-ben sor kerül, az utcán már a következő generációs kisautó fut majd, amihez a versenyautó is igazodik; a japánok a vetélytársakhoz hasonlóan (Polo, i20, DS3 és Fiesta) a kisautójukat indítják a Rali-vb-n. A Toyota Yaris WRC-c a kölni székhelyű Toyota Motorsport GmbH fejleszti és ők adják majd a technikai támogatást is a versenyekhez. Több pilóta ülhetett már az autóban, közülük a 27 éves francia Eric Camili-t választották ki tesztpilótának, rajta kívül Stéphane Sarrazin és Sebastian Lindholm lesznek a fejlesztést segítő versenyzők.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!