A brassói és a temesvári ezüst után, Bákóban egy bronzéremmel gyarapították az eddigi trófeák számát. A magyar páros a pénteki nap után is az abszolút harmadik pozícióban állt, amit sikerült megtartani a verseny végéig. A szezon harmadik viadalán szombaton két egymásra fűzött, rövidebb murvás szakasz után, egy 26 kilométeres gyorsasági következett, ami szétszedte a mezőnyt. A korábbi vb-menő francia Delecourt és Szabó Gergőt nem tudták tartani Spiciék, de a többi riválist leszakították a hatodik gyorsra. A Bákó Rally utolsó három szakaszán már nem történt érdemi változás. Akkora különbségek alakultak ki a párosok között, amelyek előrevetítették a végeredményt. Spiciék megtartották a harmadik helyezést, amivel összetettben szűkítették a különbséget az élen álló Valentin Porcisteanuval szemben.

– Ebből a szempontból nagyon jól alakult ez a hétvége – tette hozzá Spitzmüller Csaba. – A többiekkel éppen a célban beszélgettük arról, hogy rajtunk kívül senkinek nem sikerült valamennyi futamon a dobogóra állni. Ezen a téren mi jelentjük az állandóságot, ami sokat érhet még a későbbiekben. Nyilván szerettünk volna nyerni, de ezúttal Delecour és Szabó Gergő is gyorsabb volt nálunk. Nagyon megdolgoztunk ezért a bronzért, ami még sokat érhet a későbbiekre nézve. A rendezők ismét nagyszerű pályákat jelöltek ki, a 26 km-es gyorsasági pedig mindenkinek komoly erőpróbát jelentett.

Spicinek és Tomnak egyáltalán nem volt hibamentes a bákói hétvégéje. Az első versenynapon a kézifékkel akadtak nehézségeik, szombaton pedig az autó háta csúszkált a kelleténél jobban. A végén a motor is rakoncátlankodott, ettől függetlenül sikerült a Mitsubishi Lancer EVO X-est behozni a célba.

– Három verseny, három dobogó, azt hiszem nem panaszkodhatunk – árulta el érzéseit Tom, navigátor. – Ettől függetlenül folyamatosan keressük a lehetőséget a további fejlődésre. Kellenek a kilométerek, mert a pontok mellett minden versennyel rengeteg tapasztalatot is szerzünk. Ezúttal ennyi volt bennünk és az autóban. Az utolsó három szakasz előtt már éreztük, hogy fölösleges lenne kockáztatni. Annyira biztosan álltunk a harmadik helyen, hogy elsősorban a célba érésre kellett figyelnünk. Ezt sikerült teljesíteni, így ismét felléphettünk a dobogóra. Felemelő érzés volt, többezer ember előtt átvenni a serleget. Porcsival szemben is csökkent a hátrányunk, úgyhogy elégedett vagyok a bákói teljesítményünkkel. 

A román rallybajnokságban három futam után továbbra is a 61 pontos Valentin Porcisteanu vezet, de az előnye csökkent Spiciékkel szemben. A magyar páros eddig 51 pontot gyűjtött, így várhatóan Kolozsváron ismét nagy csata lesz az élmezőnyben. A következő helyszínen Spici már korábban ért el sikereket, a csapat már csak ezért is optimistán várja a folytatást. A három dobogó pedig önmagáért beszél. A két ezüst után, szépen csillog a bákói bronz is.

A Bákó Rally (nem hivatalos) végeredménye:

1. Francios Delecour, Dominique Savignoni (Peugeot 207 S2000) 1:19,20.4
2. Szabó Gergő, Borbély Káros (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +1:28.0
3. Spizmüller Csaba, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +2:21.6
4. Dan Girtofan, Eugen Rotaru (Skoda Fabia S2000) +2:43.3
5. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +4:07,1
6. Daniel Ungur, Anton Avram (Mitsubishi Lancer EVO VI.) +4:14.0

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!