Amíg Európában az i20-asból készített raliautóval próbálkozik a Hyundai, az ausztrál forgalmazó a Veloster sportkocsi alapján készített versenyautót, amellyel első körben az Ausztrál Rali Bajnokságban akarnak indulni.

Azért csak első körben, mert minimális módosításokkal az autó megfelel az Ázsiai-Óceániai Rali Bajnokság szabályainak is, és viszonylag egyszerűen pályaversenyautót is lehet belőle csinálni, ha a kedves vásárló azt kívánja. Az egész átépítés azzal indul, hogy teljesen kipakolják a Veloster Turbo karosszériáját, majd FIA előírásoknak megfelelő bukókeretet építenek bele. A szabályoknak megfelelően módosítják az 1,6 literes turbómotort is, Alcon versenyfékeket kap az autó, DMS állítható felfüggesztést, és Recaro Hans-kompatibilis versenykagylókat.

Az átalakításokat ausztrál mérnökök-vállalkozások készítették el a Hyundai forgalmazójának megrendelésére, és ők készítik majd az ügyfélautókat is. Még azt se lehet kizárni, hogy Európába is eljut majd egy-két rali-Veloster, hiszen az FIA előírások a világ minden pontján egyformán szigorúak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!