Sebastian Vettel vezérletével a Red Bull tavaly zsinórban negyedszer is kirobbanthatatlannak bizonyult a Forma-1 trónjáról, végképp megpecsételve ezzel a V8-as, atmoszférikus erőforrások korszakát. A most megjelent könyv feleleveníti a sokszor kifütyült, a televíziós nézettségi adatokat is megfaragó, ám a szemünk előtt korszakos zsenivé váló német útját az újabb címvédésig, de a versenyek történéseinek felidézése mellett arra is megpróbál választ adni, hogy minek volt köszönhető az utóbbi években a heppenheimi fenegyerek és az energiaitalos alakulat elképesztő fölénye. A sikerek egyik fő letéteményese minden kétséget kizáróan a főtervező, Adrian Newey, akinek pályájáról és a zsenialitása mögött húzódó alkotói filozófiájáról is sok érdekességet tartogat a kiadvány.

Michael Schumacher ugyan tavaly már nem volt jelen a mezőnyben, de így is a hétszeres világbajnok nevéhez fűződik az év egyik legsokkolóbb eseménye, a szörnyű franciaországi síbaleset, amelynek hátteréről, a klasszis sérüléseiről és annak kockázatairól is olvashatnak az érdeklődők. Jóval kellemesebb téma, hogy nem csak a Forma-1 áll történelmi szezon előtt, hanem a hazai motorsport-fellegvár, a Hungaroring is, ahol egész évben elit versenyszériák váltják egymást. A kötet – amelyhez az Ostermann Forma 1 Kft. ügyvezető igazgatója, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, Gerstl Péter írt előszót – nemcsak arra a kérdésre adja meg a választ, hogy mikor érdemes Mogyoród felé venni az irányt 2014-ben, hanem arra is, hogy miért.

Az idei Forma-1-es szezonra előretekintve az olvasó közelről megismerkedhet a drasztikus külső és belső változásokon átesett autókkal, a technikai érdekességekkel és ínyencségekkel, továbbá a versenyzői törzsgárdával és a hozzájuk most csatlakozó újoncokkal is. Noha az utóbbi néhány évtized legnagyobb horderejű változásai után jósolni szinte lehetetlen, a kötet felsorakoztatja azokat a nyomós okokat is, amelyek garanciát jelentenek arra, hogy a sportág történetének 65. szezonja rendkívüli izgalmakat tartogat.

A Formula Száguldás és cirkusz 2013-2014 keménytáblás borítóval, 176 oldalon, védőborítóval, 205 x 270 mm-es méretben jelent meg, s nemcsak a kiadónál (formula.hu), hanem a nagyobb könyvesboltokban (Alexandra, Libri, Líra), a hipermarketekben (Auchan) és az online forgalmazóknál (Bookline) is megrendelhető. A könyv ára 5990 Ft, de aki a szerkesztőség címén rendeli meg (levelezes@formula.hu), annak a kiadó árengedményt illetve Autósport és Formula Magazin előfizetést ad ajándékba. Ha valaki március végéig így vásárolja meg a kötetet, esélyt nyerhet egy páros belépőre is, mellyel a 2014-es F1-es Magyar Nagydíjat tekintheti meg. További információk: www.formula.hu

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!