– Létrehoztunk egy támogatási rendszert a legügyesebb gyerekek számára – mondta Lázár László, a HUMDA kommunikációs igazgatója. – Elsősorban a 6–10 év közötti korosztályra építünk, s a gokartszimulátorral mérjük a kéz-láb-szem koordinációt, a gyerekek mozgáskultúráját. A fiatalok megszólításával növekszik az esély a jövő tehetségeinek megtalálására, a célunk nem kevesebb, mint a jövő Michelisz Norbertjeinek és Talmácsi Gáborainak kinevelése – tette hozzá az igazgató.
A legjobb eredményt elért kétszáz fiatal a szombati családi napon elektromos gokartba pattanhat, és végigvezethet az addigra felépülő pályán. A roadshow-t követően az országban legjobban teljesítő gyerekek gokarttáborban vehetnek részt, ahol már szakemberek foglalkoznak velük.

Szimulátoron nehezebb a vezetés, mint az igazin
A kaposvári gyerekek gyorsan ráéreztek a lehetőségre, s nemcsak a fiúk, hanem a lányok is kedvet kaptak a gokarthoz. – Nehéz irányítani, mert a kormány nagyon enged – mondta a kaposvári Vidó Barnabás, aki bízik abban, hogy eredményével a legjobbak közé bekerült. Barátja, Róth Benjamin szerint az igazi gokarttal könnyebb közlekedni. – Minden motoros és autós sport alapja a gokart – mondta a hetedikes diák.
A kaposvári Ferenc Márton barátjával már másodszor tölti a délutánt a szimulátoron.– Egy félóra kellett, amire belejöttem – mondta el nyolcadikos fiú. – Egy F1-es pilóta 4-5 éves kora óta gokartozik. Én már 13 éves vagyok, tehát hatalmas a lemaradásom hozzájuk képest, van mit behoznom.