A Red Bull pilótája győzelmét Lewis Hamilton kiesésének is köszönheti, akin ezúttal a technika ördöge fogott ki. A McLaren Jenson Button révén vigasztalódhat, aki a második helyre hozta célba ezüst nyilát. A bronzérmes helyre Monza után ismét Fernando Alonso állhatott fel, akinek bár csökkent az előnye, de még mindig vezeti az egyéni ponttáblát a világbajnokságban. Az időmérő edzésen jeleskedő Pastor Maldonado – aki az első sorból rajtolhatott – autójának hidraulikus meghibásodása miatt fel kellett adnia a küzdelmet. A venezuelai pilóta ezúttal nem okozott semmilyen galibát, pedig kiállásáig Fernando Alonsóval harcolt az utolsó dobogós helyért. Barcelona után nem lett volna rossz számára ismét dobogóra állni.

Sokáig úgy tűnt, hogy a két mclarenes pilóta és Vettel között dőlnek el a dobogós helyezések, de a Monzában győzedelmeskedő Hamilton autójának sebességváltója a verseny 22. körében meghibásodott, így Hamilton kénytelen volt feladni a küzdelmet. Ez különösen azért kellemetlen, mert ahogy Sebastian Vettel is fogalmazott, bár a McLarenek voltak a gyorsabbak Szingapúrban, mégsem ők nyertek. „Nem nekünk volt a leggyorsabb csomagunk a hétvégén, mégis nyertünk, így nagyon boldog vagyok. Fejlődnünk kell. Még mindig van mit fejlesztenünk és jelenleg a McLaren talán a mezőny leggyorsabb autója, miközben a Ferrari univerzális autó, mindig jól teljesít.”

Ahogy Szingapúrban megszokhattuk, a biztonsági autó ezúttal is kijött a pályára. Kétszer is. Először Narain Karthikeyan tolta rá autóját a pálya széli falra, másodjára pedig akkor jött ki a Bernd Mayländer vezette autó, amikor is Michael Schumacher hátulról eltalálta Jean-Eric Vergne Toro Rossóját. Nagyon összetört a két autó, Schumacher elmondása szerint autójának mechanikai meghibásodása okozhatta a balesetet, nem pedig saját vezetői hibája. Paul di Resta szépen teljesített ezen a versenyen, csakúgy, mint tavaly is. A Force India skót versenyzője negyedik lett a Mercedes pilótája, Nico Rosberg előtt. A Lotusnak amennyire nem sikerült a versenyt megelőző két nap, annyira jól mentek az autók a futamon. Kimi Räikkönen és az eltiltásából visszajött Romain Grosjean a hatodik és hetedik helyet szerezték meg.

A nyolcadik helyre Felipe Massa kormányozta célba Ferrariját. Nem volt szerencséje a brazil pilótának, már az első körben defektje volt, s innen kellett visszaküzdenie magát a pontszerző helyek közé. E törekvése közben volt egy kis incidense Bruno Sennával, de mindketten sértetlenül megúszták az előzést. Daniel Ricciardo és Mark Webber a két utolsó pontszerző pilóta.

Szingapúri Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 2:00:26.144 2. Jenson Button McLaren-Mercedes + 8.959 3. Fernando Alonso Ferrari + 15.227 4. Paul di Resta Force India-Mercedes + 19.063 5. Nico Rosberg Mercedes + 34.759 6. Kimi Räikkönen Lotus-Renault + 35.700 7. Romain Grosjean Lotus-Renault + 36.600 8. Felipe Massa Ferrari + 42.800 9. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 45.800 10. Mark Webber Red Bull-Renault + 47.100 11. Sergio Perez Sauber-Ferrari + 50.600 12. Timo Glock Marussia-Cosworth + 1 kör 13. Kamui Kobajasi Sauber-Ferrari + 1 kör 14. Nico Hülkenberg Force India-Mercedes + 1 kör 15. Heikki Kovalainen Caterham-Renault + 1 kör 16. Charles Pic Marussia-Cosworth + 1 kör 17. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth + 1 kör 18. Bruno Senna Williams-Renault + 2 kör 19. Vitalij Petrov Caterham-Renault + 2 kör 20. Michael Schumacher Mercedes Nem ért célba 21. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari Nem ért célba 22. Pastor Maldonado Williams-Renault Nem ért célba 23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth Nem ért célba 24. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes Nem ért célba Leggyorsabb kör: Nico Hülkenberg, 1:51.033

A mezőny ezután marad Ázsiában, hiszen két hét múlva (2012. október 7.) Japánban, Szuzukában csapnak össze az autók. 2011-ben Sebastian Vettel bár nem egy győzelemmel, de mégis megszerezte második világbajnoki címét Japánban, ahol harmadik helye elegendő volt ahhoz, hogy a minden idők legfiatalabb kétszeres Forma-1-es világbajnoka legyen. Szuzukában Jenson Button győzedelmeskedett, míg az ezüstérmes hely Fernando Alonsóé lett.

A világbajnokság eredménye a Szingapúri Nagydíj után

Pilóták: 1. Fernando Alonso Ferrari 194 pont 2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 165 pont 3. Kimi Räikkönen Lotus-Renault 149 pont 4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 142 pont 5. Mark Webber Red Bull-Renault 133 pont 6. Jenson Button McLaren-Mercedes 119 pont 7. Nico Rosberg Mercedes 93 pont 8. Romain Grosjean Lotus-Renault 82 pont 9. Sergio Perez Sauber-Ferrari 65 pont 10. Felipe Massa Ferrari 51 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull-Renault 298 pont 2. McLaren-Mercedes 261 pont 3. Ferrari 245 pont 4. Lotus-Renault 231 pont 5. Mercedes 136 pont 6. Sauber-Ferrari 100 pont 7. Force India-Mercedes 75 pont 8. Williams-Renault 54 pont 9. Toro Rosso-Ferrari 14 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!