Szponzorált tartalom – Üdv, Olajdoktor! Van egy 2002-es gyártású BMW 318i autóm N42B20A motorral. Megyek vele egy adott kilométert és eltűnik az olaj. Volt olyan aki azt mondta szelepszár szimmering, de akkor rossz lenne a CO-ja, műszakin jó volt a CO.

Mi tévő legyek?

Köszönettel: Gergő

Kedves Gergő,

Nem mindegy mennyi az “adott km”. Attól még, mert a műszakin jó volt adott “pillanatban” a CO érték bőven lehet szelepszár szimmering probléma. Olajfogyasztást okozhatja a hengerek kopása / dugattyúgyűrű (olajlehúzó) leragadása vagy egyéb tömítetlenség ami bizonyos üzemi körülmények között jelentkezik csak ezzel olajvesztést okozva.

Ez csupán pár felvetés ami segíthet kitalálni hol a gond, de javasolom egy korrekt, lelkiismeretes szerviz felkeresését.

A hiba elhárítása azonban igen költséges is lehet ( belevéve a próbálkozásokat is), így akár az is elképzelhető, hogy gazdaságilag jobban megtérül egy olcsóbb de korrekt olajmárkát találni és az autó fenntartási költségeibe beleszámolni a rendszeres olajtöltögetést. Ha emellett döntene, az egy komoly rizikófaktor is egyben, hiszen bármikor eltűnhet az olaj a motorból ami aztán az egészet tönkreteszi. A spórolásból tehát könnyen nagy ráfizetés lehet, tehát a korrekt megoldás valószínű egy korrekt motorfelújítás lenne.

Üdv,
Olajdoki

Önnek is kérdése van? Kérdezzen a szakértőtől az info@motorolajdoktor.hu címen.