Az ezelőtti kellemes éghajlatú jerezi és barcelonai tesztelésekkel ellentétben Valenciában hideg és szeles időjárási körülményekkel kellett megküzdenie a csapatnak, ami még nehezebbé tette az autó vezethetőségének felbecsülését. Az első benyomások azonban pozitívak és a csapat reményei szerint újabb mérföldeket teljesíthet az új betontorpedó a tesztelés folytatásában.

Első körei megtétele után Fernando Alonso így nyilatkozott: “Nagyszerűek az első benyomásaim az autót illetően annak ellenére, hogy az első napon néhányszor le kellett állnunk a teszt közben. A motor erős és nagyszerűen húz, miközben az autóban nagyon kényelmes a vezetési pozíció. Nem mehettem eleget ahhoz, hogy teljes képet kapjak a vezethetőségről, és ezért a további cél az lesz, hogy még több kört tegyünk meg az autóval annak érdekében, hogy minél többet megtudhassunk róla.”

A csapat újonca, az olasz Giancarlo Fisichella az R24-est kapta meg és 35 kört teljesített a tavalyi autóval. Sajnos a szeles időjárás és az alacsony hőmérséklet megakadályozta őt abban, hogy befejezzen egy eredményes munkát.

A Renault mellett a pályán tesztelt a Williams-BMW, a BAR-Honda, a Red Bull Racing és a Toyota csapat is. A Williams-BMW-nél ez az utolsó teszt azelőtt, hogy január 31-én, hétfőn hivatalosan is bemutatják az új autót és az új pilótafelállást. Így ez lesz az utolsó esélye Nick Heidfeldnek és Antonio Pizzoniának, hogy megmutassa ő az érdemes arra, hogy beüljön a második autóba Mark Webber csapattársaként.

Tim Newton a Williams tesztcsapatának vezetője leszögezte: “Már vagy egy éve teszteltünk utoljára Valenciában, így a nap nagy részét azzal töltöttük, hogy felfedezzük a pályát és az autó beállításán dolgoztunk. Nagyban gátolt ebben minket a rossz időjárás, s az erős szélfújás megnehezítette, hogy egy konzisztens kört tudjunk futni. Talán a teszt hátralévő részében jobb időnk lesz.”