Idén a kínai állami erkölcscsőszök munkájának köszönhetően a Sanghaji Autószalonon be voltak tiltva az autók mellé állított, esetenként lenge öltözetű hölgyek, akik közül most néhányan zokon vették, hogy ezt a pénzkereseti lehetőséget megvonták tőlük. A rend kedvéért meg kell jegyezni, hogy üzleti öltözetben néhány standon jelen voltak hoszteszek, akik ellen a szervezőknek se volt kifogása.

A tiltakozásnak azt a módját választották a provokatív ruházattal és viselkedéssel (tánc) pénzüket kereső hölgyek, hogy lenge öltözetben, és legalábbis az elképzeléseik szerint a hajléktalan emberek megjelenését idéző sminkben álltak sorfalat – azért a tűsarkúról nem mondtak le.

Szerintük nekik joguk van úgy viselkedni az autószalonok alkalmával, ahogy azt ők akarják, az állam ne szóljon bele, hogyan kell viselkedniük. „Túl akarunk élni!” feliratú transzparensekkel a Xujiahui Állomásnál tiltakoztak, és úgy tűnik sikerrel, hiszen az akciót követően több levél is érkezett a felsőbb szervekhez, miszerint adják vissza a hölgyek munkáját. Az egyébként nem valószínű, hogy ettől a pár levéltől változik a hivatalos álláspont.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!