Világszerte mindenfelé a vásárlói igényeknek megfelelő Passatot kínál a Volkswagen, az Egyesült Államokban például egy nagy méretű szedánt, Kínában meg egyszerre vagy négy generációt különféle néven, hossz- és keresztmotoros autókat egyaránt. Most azonban a modellcsalád legújabb tagját, a kifejezetten az európai piac számára fejlesztett autót díjazta most a 22 országot képviselő, összesen 58 tagú európai Év Autója zsűri.

A német középkategóriás limuzin és kombi 340 pontos, magabiztos győzelmet szervett, a második helyre érkezett Citroën C4 Cactus 248 pontot gyűjtött, a dobogó harmadik fokára szorult Mercedes C-osztály 221 pontot kapott. Hein-Jakod Neusser, a Volkswagen márka műszaki fejlesztéséért felelős vezetője vette át a díjat a Genfi Autószalon előestéjén, Martin Winterkorn a Volkswagen márka újdonságait bemutató rendezvény miatt nem tudott személyesen részt venni az ünnepélyes eseményen, de természetesen megköszönte a díjat.

Év Autója 2015

1. VW Passat – 340 pont 2. Citroën C4 Cactus – 248 pont 3. Mercedes-Benz C-osztály – 221 pont 4. Ford Mondeo – 203 pont 5. Nissan Qashqai – 160 pont 6. BMW 2-es Active Tourer – 154 pont 7. Renault Twingo – 124 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!