Újabb taggal bővült a McLaren MP4-12C modellcsalád, ezúttal is egy, a közúti használatra nem alkalmas változatról van szó – de nem olyan extrém az átalakítás, mint például a GT3-as változatnál, vagy épp az észak-amerikai piacra szánt Can-Am-nél.

Hivatalosan 12C GT Sprint névre hallgat az újdonság, amelynél a 3,8 literes V8-as biturbó teljesítménye 616 lóerő, ami elmarad ugyan az utcai autó 625 lóerős teljesítményétől, de azért jóval több például a GT3-as 500 lóerőjénél. Mégis az utcai autónál nagyobb kanyarsebességet tud elérni az újdonság, nemcsak a Pirelli Slick abroncsok miatt, de áthangolták a felfüggesztést és az elektronikus vezetési segédeket is, köztük a légféket is.

A versenyautók első lökhárítóját kapja a GT Sprint a nagyobb légbeömlővel, van fedélzeti sűrített levegős emelő és gyors záras, 19 colos felnik is, no meg az elengedhetetlen bukókeret és tűzoltó rendszer. Az árról csak annyit mondanak, hogy 200 000 brit font alatt lesz, és első körben mindössze 20 példányt készítenek a megszelídített versenyváltozatból.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!