Két évvel ezelőtt mutatta meg a Honda az EV-STER nevű tanulmányát, amelynek különös ismertetőjele az volt, hogy egy mini-méretű, azaz kei-kategóriás roadstert előlegezett meg. Az akkori autónak nevet adó elektromos hajtásról lemondtak, de egyébként hűek maradtak az eredeti koncepcióhoz, amire az S660 nevű tanulmány a legjobb bizonyíték.

Ránézésre már a szériagyártásra alkalmas roadstert láthatjuk, vannak rendes világítótestek elöl-hátul, és ami a legfontosabb, immár kormánykerék is van a két személyre méretezett utastérben. Persze van még néhány feltűnő részlet, például az érintőfelülettel helyettesített középkonzol azzal a lendülettel folytatódik a vezetőajtó kárpitján, a legmeglepőbb, hogy monitort csak a műszerek helyén látunk.

A Honda S660-asnál minden bizonnyal a kei-előírásoknak megfelelő, 64 lóerős turbómotor kerül az ülések mögé, fokozatmentes automatikus váltóval, pontos részleteket csak az egy hónap múlva nyíló Tokiói Autószalonon árulnak majd el az autóról. Azonban a hírek szerint készül exportváltozat is, amely 1,0-1,2 literes szívómotorral és kézi váltóval rendelkezik majd. Persze lehet, hogy ez utóbbi csak az autóról cikkező szaksajtó vágyálma.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!