Egy spanyol rendszámú BMW M5-ösből került az aszfaltra a Hohe Acht nevű kanyarnál hűtőfolyadék, amelyre aztán nagy tempóval hajtottak rá a mögötte érkező járművek. Három motorkerékpáros és egy autó szenvedett balesetet, egy 66 éves motorkerékpárost mentőhelikopter szállított a koblenzi kórházba, ahol még mindig intenzív osztályon kezelik, a két másik motorkerékpáros könnyű sérülést szenvedett, az autóban utazók megúszták egy ijedtséggel a balesetet.

Nem sokkal a roncsok után állt az út szélén a hűtőfolyadékát elvesztő BMW, amelyet idő közben a rendőrség lefoglalt. Igazából a BMW vezetője nem sokat tudott volna tenni, hiszen miután a műszaki hibát észlelte, félreállt, és mire bármit tehetett volna, már megtörtént a baj.

A balesetet szenvedők számára rossz hír, hogy mivel versenypályán történt az eset, a biztosítások (casco, kötelező) nem érvényesek, és mivel előre nem látható műszaki hiba miatt veszítette el hűtőfolyadékát a BMW több kilométerrel a rajt után, kártérítésre sincs sok esélyük. A rendőrség becslése szerint az anyagi kár egyébként 45 000 euró, 14 millió Ft.

A videón 6:20-nál hajt el a felvételt készítő autó a baleset helyszíne mellett.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!