A BAR-Honda a hét elején jelentette be, hogy megszerezte a Ferraritól Rubens Barrichellót, a brazil hat Maranellóban töltött év után költözik Brackleybe. Mégpedig saját bevallása szerint rossz érzések nélkül, noha az olaszoknál csakis másodhegedűs lehetett Michael Schumacher mellett.

“Nevetve, boldogan érkeztem a Ferrarihoz, és ugyanígy is távozom” – kommentálta a csapatváltásról szóló hírt Barrichello a brazil SporTV-nek. “A Ferrari hat éven keresztül azon dolgozott, hogy győztes autót építsen: legtöbbször ugyan Michael gépe volt verhetetlen, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudtam saját céljaimért küzdeni.”

Ha Barrichellónak nem Schumacher szélárnyékában kell “vitorláznia”, talán már világbajnok lehetne, emiatt egyfajta megkönnyebbülés is lesz számára, hogy 2006-tól azt csinál, amit akar.
“Biztos vagyok benne, hogy jövőre nem fog megszólalni a rádióm, ha csatába keveredek Michaellel” – jegyezte meg vigyorogva Barrichello, utalva a 2002-es Osztrák Nagydíjra, amelynek utolsó méterein engedte

maga elé csapattársát Jean Todt utasítására.
“Már Senna is mondogatta annak idején, hogy a Honda kulcsszerepet játszott későbbi sikereiben, valami hasonlóban bízom én is. Az egyetlen ok, amiért korábban nem hagytam el a Ferrarit, hogy nem volt jobb autó a mezőnyben.”

Hogy ki lesz Barrichello csapattársa jövőre, egyelőre rejtély, ha Jenson Buttonnak sikerül kibuliznia, hogy ne kelljen a Williamshez igazolnia, akkor az angol. Ettől a váltástól (vagy maradástól) nagyon sok minden függ, tulajdonképpen Button az átigazolási piac központi figurája. A BAR kikérte pilótája véleményét Barrichello szerződtetéséről.
“Azt akartuk, hogy Jenson elégedett legyen 2006-os csapattársával” – árulta el Nick Fry csapatfőnök, sejtetni engedve, hogy Buttonnak esetleg nem kell elhagynia a gárdát.
“Sok pilótáról beszéltünk, Rubens leigazolását teljes mellszélességgel támogatta. Csak jót mondott róla, vezetési stílusát például kifejezetten pozitívnak találta.”

A BAR különben felkészült arra is, hogy Buttonnak mégis Grove-ba kell költöznie. A hírek szerint előszerződést kötöttek a BMW-vel is szóba hozott Nick Heidfelddel, ezt azonban cáfolta Nick Fry.
“Beszéltünk néhányszor Nickkel, de ugyanígy másokkal is. Rubensén kívül még semmilyen papírt nem írtunk alá.”

Akárhogy is lesz, Szato Takuma valószínűleg kezdhet csomagolni: noha nem biztos, hogy Button marad és elvileg lenne számára egy hely, a tény, hogy a BAR másokkal egyeztet azt jelzi, hogy nem számolnak vele.