A Mazda első villanyautója volt az MX-30-as (amelyet azóta már követett a kínai CX-30 EV), amelyet néhány piacon lágyhibrid hajtással is meg lehet vásárolni, most pedig újabb globális változatként elkészítették a hatótávnövelős villanyautó kivitelt. Ennél egy teljesen új fejlesztésű Wankel-motort építenek a kocsi orrába, amely szükség esetén (40% alá esik az akkumulátor töltöttsége) áramot fejleszt, és akár 600 km fölé növeli a hatótávolságot.

Az egyrotoros, 830 köbcentis kamratérfogatú benzinmotor teljesítménye 75 lóerő (4700/perc), nyomatéka 116 Nm (4000/perc), közvetlen benzinbefecskendezést és 11,9:1 sűrítést használ. Új műszaki megoldásokkal csökkentették a mérnökök a belső súrlódást, az oldalfal már alumíniumból készül, kipufogógáz-visszavezetést, katalizátort és részecskeszűrőt is használnak, így a csak generátort hajtó Wankel-motor teljesíti az aktuális Euro 6d-ISC-FCM normát, és az RDE vizsgálaton is betartja a határértékeket.

Annak érdekében, hogy legyen hely az 50 literes benzintartálynak, a padló alatti akkumulátor kapacitását 17,8 kWh-ra csökkentették, ami 85 km-es elektromos hatótávolságot biztosít – a fedélzeti töltő 11 kW-os, és megmaradt a villámtöltés lehetősége is –, ezzel a normál hétköznapi igényeket biztosítja. A hatótávnövelő jóvoltából akár hosszabb távra is el lehet vele indulni, illetve áthidalható vele az elektromos töltő-infrastruktúra hiányosságai. Fontos eltérés még az akkumulátoros-elektromos MX-30-hoz képest, hogy az R-EV jelzésű hatótávnövelős modell hajtómotorja nem 145 lóerő (260 Nm), hanem 170 lóerő (260 Nm) csúcsteljesítményű. Az 1778 kg tömegű R-EV 9,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, a végsebessége elektronikusan korlátozott 140 km/óra.

A hatótávnövelős változat a csúcsnak számító Makoto felszereltségen kínálja az 1,5 kW teljesítményű konnektort, menet közben 150 W teljesítménnyel üzemel a 230 V-os csatlakozó. A piaci bevezetésnél a kínálatot az Edition R változat koronázza meg, amivel a 2012 után visszatérő bolygódugattyús motort ünneplik – fekete-bordó kétszínű fényezéssel, minden elérhető extrával és jó sok egyedi logóval. Európában néhány piacon már beárazták a Mazda MX-30 R-EV változatot, ott az akkumulátoros-elektromos változattal egy árban adják.