A Volkswagen emellett a 2008-as szezonban június 18-28. között két gyári autót indít a „Rallye dos Sertoes” elnevezésű brazil versenyen, valamint megkezdi az intenzív felkészülést az Argentínán és Chilén keresztül futó 2009-es Dakar Rally-ra (január 3-18.).

„A Közép-Európai Rally egy teljesen új kihívást jelent a terepversenyzőknek, már előre várjuk a megmérettetést. A Volkswagen négy gyári autót indít a Rallyn, az ötödikkel, pedig a Lagos nevű csapatát fogjuk segíteni.” – mondta el Kriss Nissen, a Volkswagen Motorsport vezetője, majd hozzátette: „A Dakar januári eltörlése utána nagyon motiváltak vagyunk abban, hogy megmutassuk mire is képes a csapatunk”. Az április 20-i budapesti rajt után, a verseny 3000 kilométeren, Magyarországon és Románián át fut majd, és végül április 26-án a Balatonnál érnek célba a versenyzők.

A Volkswagen azzal az öt autóval érkezik majd Magyarországra, amelyeket eredetileg a végül terroristafenyegetés miatt eltörölt 30. Dakarra terveztek. A négykerék-meghajtású, 280 lóerős dízel autókat a Carlos Sainz/ Michel Périn (Spanyolország/ Franciaország), Giniel de Villiers/ Dirk von Zitzewitz (Dél-Afrika/ Németország), Mark Miller/ Ralph Pitchford (USA/ Dél-Afrika) és a Dieter Depping/ Timo Gotschalk párosok vezetik majd. A Lagos Touareg pilótafülkéjében a Carlos Sousa/ Andreas Schulz (Portugália, Németország) páros ül majd. A Közép-Európai Rally előtt Magyarországon is tesztelnek majd a csapatok.