Még 2015-ben nyitotta meg az észak-amerikai központja mellett üzemeltet élményközpontot a Porsche, és akkora az igény az itteni programokra, hogy most több mint megduplázzák az alapterületet, az eddig 27 hektáron működő létesítményt további 33 hektárral bővítik, ahol többek között egy versenypálya és egy Porsche Classic műhely is helyet kap.

A versenypályán a Laguna Seca pályáról ismerős Dugóhúzó kanyar mellett a Nürburgring Nordschleife körhintája is megtalálható lesz, de a Smoky Mountain hegységen keresztülkígyózó Tail of the Dragon szerpentin egy rövid szakaszát is átveszik. A vezetéstechnikai pálya több új modullal bővül, lesz jeges emelkedő, 60 méter átmérőjű körpálya és egy 41×170 méteres aszfaltpálya menetdinamikai feladatokhoz.

Az új versenypálya 2,1 km hosszú, és teljesen függetlenül üzemeltethető a meglévő résztől, de szükség szerint kombinálni is lehet azokat, ilyenkor egy 3,7 km-es pálya jön létre, a vezetéstechnikai felületek bevonásával a hossz 4,6 km-re növelhető. A tervek szerint 2023 első negyedévében adják át a Porsche Experience Center Atlanta második fázisát.