A Govecs nevű német cég korábban is villanymotoros robogókat készített, most pedig megszerezték a Simson Schwalbe nevű modell jogait, és piacra dobták annak modern változatát. Az eredetiből több mint egymilliót gyártottak fél évszázad alatt, ezek közül 300 000 még mindig forgalomban van. Nem is lesz drága az újjászületett gép, a legegyszerűbb kialakítású változatot már 5000 euróért meg lehet majd vásárolni Németországban – ezen kívül Ausztria és Hollandia lesz az első piacok között –, a technika minden esetben egyforma, azonban az egyedi kialakítás megdobhatja a vételárat.
schwalbe2
A lengyel Wrolclawban gyártják az új Schwalbét, amely Bosch lítium-ion akkumulátort kap. Egy feltöltéssel a hatótávolság meghaladja a 100 km-t (télies hidegben tíz százalékkal csökken a hatótávolság), a töltési idő 4-5 óra teljesen lemerült telep esetén, de 1-2-óra alatt eléri a 80 %-os töltöttséget a telep; az ülés alatt rejtőzik az 5 méter hosszú töltőkábel, amit egyszerű konnektorba lehet dugni. A csúcssebesség a segédmotorkerékpár-kategóriának megfelelő 47 km/h.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!