A BMW Motorrad az R nineT megjelenésekor kért fel több holland motorkerékpár-építő műhelyt arra, hogy próbáljanak valami látványos alkotást összehozni az új gép alapján. A High Octane Speed Shop most készült el a HP nineT nevű alkotásával.

Jeffry Sol, a műhely tulajdonosa nem csak megtervezte, de saját kezűleg meg is építette a karosszériát, amihez 1,5 mm vastag alumíniumlemezt és angolkereket használt. Szándékosan nem teljesen szimmetrikus a burkolat, amely stílusában a hetvenes évek verseny-motorkerékpárjait idézi, de vadászrepülők és korabeli versenyautók is ihletet adtak hozzá.

Tökéletesen illeszkedik az új karosszériába a gyári üzemanyagtank – Sol szerint az a motorkerékpár legérdekesebb alkatrésze, azért nem akarta bántani. A Rosmalenben megrendezett Big Twin Bike Show-n leplezték le a HP nineT elnevezésű alkotást, amelynek az elkészítése több, mint egy évig tartott. Jó munkához idő kell.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!