Már szeptember óta csődvédelem alatt állt a német Horex motorkerékpár-manufaktúra, de a dolgozók reménykedtek abban, hogy sikerült megoldást találni a cég problémáira. Aztán múlt péntek 10 órakor bejelentette a tulajdonos, hogy mindenki, még az összes felső vezető is vasárnapi hatállyal ki van rúgva. Azonnali hatállyal leállt a forgalmazás és a terméktámogatás (alkatrész-utánpótlás).

Az jelentette a problémát, hogy  termék különlegességéhez képest olcsón adták, 25 000 eurós indulóáron lehetett megvásárolni a VR6-os blokkal szerelt túragépet, és egyszerűen nem volt akkora értékesítési darabszám (forgalom), ami fenntarthatóvá tudta volna tenni. Tovább folynak a tárgyalások a márka iránt érdeklődő befektetőkkel, akik megkapják majd a gépeket és az ingatlanokat, de teljesen az alapokról kell majd felépíteniük a cég működését. Arról nincs hír, mikor születhet megegyezés a Horex tulajdonosa és a hitelezői között, illetve mikorra várható a megegyezés valamelyik befektetővel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!