Fontos terméke az Airbusnak a H160-as helikopter, amely a kínálatban középen helyezkedik el, és itt debütálnak a következő generációs járműveinek műszaki megoldásai. A formával kapcsolatban már kezdettől fogva azt akarták, hogy olyanok tervezzék azt, akik számára idegen a repülés világa, a Peugeot Design szakembereit választották végül ki a feladatra.

Persze miután a közúti járművekhez szokott formatervezők elkészítették az első vázlatokat, az Airbus saját szakemberei tovább finomították azokat, hiszen ők azért jobban ismerik azokat az a speciális elvárásokat, amiket egy helikopter számára szükségesek. A belső térről azért nincsenek még hivatalos fényképek, mert azt minden esetben a kedves ügyfél igényeinek megfelelően alakítják ki.

Technikailag arra koncentráltak az új generációs gép fejlesztésekor, hogy egyfelől a környezeti terhelést csökkentsék – károsanyag-kibocsájtás és zajemisszió -, másfelől kényelmesebbé tegyék a repülést különféle stabilizáló megoldásokat alkalmaztak. A Dubai Airshown bemutatkozott Airbus H160-as forgalmazása a jövő év elején indul, és az üzleti- és charter gépet követően bemutatják majd a kereskedelmi személyszállításra optimalizált változatot is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!