Csak holnap leplezték volna le az új Cadillac CTS-t, de ahogy az manapság lenni szokott, idő előtt napvilágot láttak a új típus sajtófotói – illetve nem is olyan rég álcázatlanul már lefotózták azt.

Alapvetően nem változott a formavilág, de amíg az elődnél szigorúan élre vasalták a vonalakat, addig az új generációnál már lekerekítették az éleket. Ott vannak a LED-ek is a lámpákban, elöl jó fél méter hosszan sorakoznak a diódák.

Az utastérben fautánzatot, bőrt és rengeteg kényelmi extrát találunk, illetve az XTS-ben bemutatott, személyre szabható digitális műszeregységet. Az alapmotor egy 2,0 literes, 272 lóerős négyhengeres turbó, az elődből egyedül a 3,6 literes, 321 lóerős V6-os veszik át, a csúcsmodellt ezentúl egy új fejlesztésű, 420 lóerős 3,6 literes biturbó V6-os hajtja. Persze utóbbi kijelentés csak a CTS-V érkezéséig igaz, ezen kívül még kombi illetve kupé karosszéria érkezése várható még. A Cadillac CTS esetén a váltó mindig nyolcfokozatú automata, a két kisebb motorhoz felár ellenében összkerékhajtás is kérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!