Fotók: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Múlt héten rendezték a Bike Week Sirok motoros fesztivált, amely idén megújult, hiszen új szervező csapat állt a program élére. Hadnagy József szerint a visszajelzések alapján sikerült új életet lehelni a két évtizedes múltra visszatekintő eseménybe.
– Megújult a rendezvény előtti beharangozó és a programok alatti kommunikáció, valamint a biztonság is. Új biztonsági őr csapat dolgozott és nem fordult elő, hogy valakit bántalmaztak volna. A résztvevők értékei is nagyobb biztonságban voltak, sátorfeltörésről idén nem érkezett bejelentés, sőt, több volt a megtalált tárgy, mint amennyi elvesztéséről tulajdonosaik beszámoltak – mondta Hadnagy József.

A főszervező a zenekaroktól is jó visszajelzéseket kapott, igyekeztek kiszolgálni minden igényüket. Visszatért a fesztiválra a P-Mobil, először szerepelt a siroki színpadon az Ossian, vagy a Pokolgép. Elégedett volt a szervezéssel a Road is.

– Nagyon fontos volt, hogy a közönség is jól érezhette magát, több ezren jöttek el, reméljük, az idei esemény jó hírét viszi a rendezvénynek. Igyekeztünk javítani a komforton, tisztaságon, de a sok ezres tömeg meleg vízzel való kiszolgálását még nem tudtuk megoldani a rendelkezésünkre álló rövid idő alatt, hiszen márciusban vettük át a szervező munkát. A közösségépítésre helyeztük a hangsúlyt. Az első napon indián beavatási szertartást tartottunk, a sámán védelmet nyújtó áldást adott az egész éves motorozáshoz. Eleinte vonakodtak a vendégek, de egyre többen kedvet kaptak hozzá és végül hatszáz motoros állt sorba – mesélte a főszervező.

Hozzátette, új vetélkedőkkel is igyekeztek közösséget kovácsolni, ezek közé tartozott a HRT szekér, de voltak klasszikus versenyszámok is, mint az iszapgyorsulás, vagy a hill climb. A szombati felvonulás szerinte a legnagyobb volt az országban, s mindenki fegyelmezetten viselkedett. Baleset sem történt, csupán ő maga törte össze magát még a kezdés előtti napon, egy autóból kifolyt olajfolton csúszott el.