Rögtön több intelligens motorkerékpárt is prezentál a Yamaha a Tokiói Autószalonon, a Motobot az emberi irányítás nélkül is közlekedni képes kétkerekű újabb prototípusa, a továbbfejlesztett technika tudását hamarosan azzal demonstrálják, hogy a robotgép Valentino Rossival versenyez majd – mindketten MotoGP technikával indulnak. Ennél látványosabb a MOTODROiD nevű alkotás, amely nem iktatja ki az embert, inkább megpróbálja minden eszközzel segíteni.

Az elektronika felismeri a hozzá közeledő használót, és menet közben is az ő vezetési stílusához alakítja a villanymotor és az elektronikus vezetéstámogató rendszerek működését, tehát nem kell például „Sport” állásba kapcsolni, mert magától ráérez arra a mesterséges intelligencia, mikor kell maximális tudást adnia. A négykerekűek világába is kirándulást tesz a Yamaha az MWC-4-es elektromos járművel, amely motorkerékpár-technikát és kanyarban bedőlő ülést is felvonultat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!