Luca Cordero di Montezemolo, a Ferrari elnöke jelentette be a csapatok közötti megállapodást. Montezemolo egyúttal a frissen alapított Formula One Teams Association elnökeként szólalt meg, kihirdetve a három évre szóló, húsz millió dollárra rúgó költségcsökkentési tervet – tudósít az NBC.

A Ferrari elnöke a csapat évadzáró ünnepségén úgy nyilatkozott: minden istálló egyetértett abban, hogy a jelenlegi mintegy 25 millió dollárról 6 millió dollárra kell csökkenteni az egy motorra eső költségeket.

Ugyanakkor a Ferrari F1-es pályafutása is kérdésessé vált a napokban, mivel a sportot felügyelő FIA tervei szerint 2010-től egyetlen gyártó szolgáltatja majd minden csapat motorjait. A Ferrari a javaslat hallatán azzal fenyegetett, hogy kilép a sportágból.

“Elképzelhetetlen, hogy a Ferrari, a Toyota, a Mercedes, a Honda, a Renault és a BMW elfogadja, hogy a saját márkajelzését tegye egy olyan autóra, amely nem az általa gyártott motorral működik” – szögezte le Montezemolo. A Ferrari vezére szerint a Formula-1 lényege a innováció, amely az iparra is pozitív hatással van.