Egy kis sportosság
Kis lökettérfogatú, sportos gépekhez (pl. Aprilia RS125, Yamaha MT-03) fejlesztette új abroncsát a Dunlop, a Q-Lite elnevezésű gumi összesen 10 különböző méretben készül. A gyártó szerint különös figyelmet fordítottak arra, hogy száraz és vizes körülmények között kiemelkedő tapadást nyújtson az újdonság.

Márkahűség
A prémium bukósisakokat gyártó japán Shoei immáron ruhakollekciót is kínál. A márka szerelmeseinek szóló darabok között divatos pólók, pulóverek és sapkák szerepelnek, illetve sisakszállító táska is elérhető. Utóbbi nem csak praktikusabb az egyszerű vászonzsákhoz képest, hanem sokkal nagyobb védelmet nyújt a bukósisaknak.

Kemény legény
25 év telt el azóta, hogy a Yamaha piacra dobta az “eredeti” Grizzlyt. Az egyik legsikeresebb és leginkább sokoldalú ATV aktuális kiadásából, a 700-as verzióból elkészítették a 25th Anniversary változatot. A 27 colos kerekeken gördülő quad extrém helyeken is boldogul, gallytörő rács, haspáncél és kapcsolható összkerékhajtás segíti a vezetőt, és az sem mellékes, hogy a WARN csörlővel 600 kg-os jármű vontatására is alkalmas. Bár a modell alapesetben a hátsó kerekeit hajtja, gombnyomásra az első kerekek is bekapcsolódhatnak a hajtási feladatba, illetve differenciálzár is aktiválható. A jubileumi kiadásban a jól bevált, 686 cm3-es egyhengeres dolgozik, az erőátvitelért a Yamaha Ultramatic rendszere felel.

Kicsi, de mérges
A kis lökettérfogatú négyhengeres sportmotorok mára szinte teljesen eltűntek, és inkább a soros kéthengeres, 600-700 cm3-es gépekben látják a nagy márkák a piaci potenciált. Ehhez képest a Kawasaki a régi recept alapján, vagyis 400 cm3-es, soros négyhengeres blokkal mutatta be a ZX-4R-t, amely a külsőségeket tekintve a márka nagyobb sportgépeinek mása. A ZX-25R vázára épülő gép 79 lóerőt teljesít, de legalább ilyen fontos, hogy a “sok henger, kicsi lökettérfogat” kombinációjából extrém pörgős karakter született, a Kawasaki főtengelye percenkénti 15 000-es fordulatszámra képes! A zöldek komolyan vették a futómű és a fékek kérdését. A fordított Showa SFF-BP villája is igényes, illetve a dupla, 290 mm-es féktárcsa miatt a fékerőre sem lehet majd panasz. A típushoz gyorsváltót is elérhetővé tesz a Kawasaki.

Ahogy parancsolod!
A Honda bejelentette, hogy a Honda Smartphone Voice Control rendszer immáron teljes Európában elérhető és Android-, valamint iOS-alapú készülékekkel egyaránt kompatibilis. A Honda RoadSync okostelefon-alkalmazáshoz hozzáférést biztosító HSVC-vel ezentúl nemcsak az androidos mobilok használhatóak, hanem iOS 14 vagy annál újabb iOS operációs rendszert futtató készülékek is. Hála a fejlett programnak, a pilóta menet közben is hozzáférhet kedvenc alkalmazásaihoz, tehát hangutasításokkal kezelheti a telefonhívásokat, az üzeneteket, a navigációt, az időjárás-előrejelzést és a zenelejátszást. Az ingyenes Honda RoadSync szoftvert az App Store-ból és a Google Play áruházból tölthetik le az európai felhasználók. A HSVC alapfelszereltségként jár az új CB750 Hornethez és XL750 Transalphoz, továbbá a CB1000R, az X-ADV, az ADV350, a Forza 750 és a Forza 350 modellhez.