Fotó: Kiss János

Délelőtt tíz óra tájban motorzúgástól volt hangos a városháza előtti tér, a verőfényes napsütésben sokan látogattak ki a különleges kezdeményezésre. A szolnoki Sánta László Dávid és Papp Viktória például egy Kawasaki ZX-6-ossal gördült be a főtérre. Mint mondták, tavaly is eljöttek a rendhagyó találkozóra, és a részvételük idén sem volt kérdés.
– Sajnos az elmúlt esztendőben az időjárás beleszólt a programba, most azonban szép időnk lesz. Nagy öröm azt látni, hogy ilyen sokan gyűltünk össze, annál is inkább, mivel az országban nem sok hasonló megmozdulás van – vélekedett a Kossuth téri felvonuláson a két fiatal.

Majd hozzátették, nemcsak a környékbeli találkozókra látogatnak el, hanem az ország más pontjain is rendre megmutatják magukat. – Legközelebb a Siroki Motoros Találkozóra szeretnénk eljutni. Az ilyen alkalmakra mindig együtt megyünk – részletezte Viktória.
Az eseményen részt vett Ecseki-Kolonics Eufrozina, rendőrfőhadnagy, a Városi Baleset-megelőzési Bizottság titkára is. Hírportálunk érdeklődésére elmondta, még 2006-ban, Soltvadkertről indult el a motoros szentmise gondolata, és ennek mintájára szervezték meg a szolnoki programot.

Tavaly a szentmise volt az egyetlen eseményük, most azonban kibővítették a repertoárt.
– Motoros felvonulással indultunk, majd a Vártemplomhoz érkeztünk meg. Itt egy egyórás szentmisén vehetnek részt a motorosok. Ezt követően – a volt lengyel piac területén – tréningre várjuk őket, ahol szakoktató kollégánk ügyességi pályát állít fel számukra. A helyszínen kipróbálhatják gyakorlati tudásukat – tájékoztatott a programok alatt a rendőrfőhadnagy.
A motorosokat a szentmise elején Hartung Ferenc atya köszöntötte. A plébános emlékeztetett, a szertartást értük és a biztonságos közlekedésért ajánlja fel. – A Jóisten oltalmazza őket útjukon, bármerre közlekedjenek is – összegezte szavait. A misét követően áldásban részesültek a motorosok és járműveik egyaránt.