Az új-zélandi Anthony Clyde és Daryl Neal kifejezetten arra a célra fejlesztette ki az Ubco 2×2 elnevezésű elektromos motorkerékpárt, hogy azzal a farmerek tudjanak közlekedni nagy méretű birtokaikon. Könnyedén veszi a terepakadályokat a nagy hasmagasságú, kétkerékhajtású jármű, miközben nincs helyi károsanyag-kibocsájtása és csendes is.

A nagy teherbírású vázban mélyre építik be (alacsony tömegközéppont) a 40 Ah kapacitású lítium-ion akkumulátort, az ebben tárolt energia 70-100 km megtételére elegendő kemény terepen, sík úton 100-150 km-es távolságra képes eljutni egy feltöltéssel. A kerékagyakban egy-egy 1 kW teljesítményű hajtómotor található, ami 45 km/h-s maximális sebességre elég. Az alumíniumból készített vázat 174 kg-os terhelésre méretezték. Az Ubco 2×2 ára 7000 új-zélandi dollár, azaz 1,4 millió Ft – de nem szabad elfelejteni, hogy ebben az esetben a szállítás is jelentős tétel.

Ubco 2×2 from Locus Research on Vimeo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!